Onze opleidingen
Je kan bij ons terecht om je eerste stappen in de duikwereld te zetten en als je de smaak te pakken hebt, kan je uiteraard ook je verdere brevetten bij ons behalen. Maar ook als je reeds enige duikervaring hebt opgedaan in een andere club of op vakantie, ben je bij ons welkom om je duikavontuur verder te zetten. Onze lesgevers zullen je steeds op maat begeleiden.


Waar & wanneer
We komen elke dinsdag van 20:00u tot 22:00u samen in het stedelijk zwembad van Hasselt (Kapermolen). Eén uur besteden we aan praktische training in het zwembad, het andere uur krijg je theorieles indien je in het opleidingstraject voor een brevet zit.


Je eerste brevet
Het eerste brevet dat je kan behalen is het brevet van 1-ster duiker (ook wel 1*duiker). Deze opleiding bestaat uit praktijklessen in het zwembad, een vijftal theorielessen en vijf buitenduiken. Deze drie aspecten zijn noodzakelijk om je 1*duikbrevet te behalen en zijn gebaseerd op een systeem van permanente evaluatie. Er is geen examen (noch praktisch, noch theoretisch). Gemiddeld duurt deze opleiding zes tot acht weken, afhankelijk van het
tempo van de kandidaten. De praktijklessen in het zwembad en de theorielessen komen eerst aan bod zodat je de nodige basis hebt om de eerste keer in buitenwater te duiken. Tijdens de buitenduiken word je steeds begeleid door een ervaren instructeur en duik je niet dieper dan 15 meter. De duiken vinden plaats in rustig water, bijvoorbeeld in het Zilvermeer in Mol. Na de vijf buitenduiken behaal je je brevet van 1*duiker en kan je deelnemen aan de duikactiviteiten die door de club georganiseerd worden. Met dit brevet mag je overal ter wereld duiken.