Duiken is een sport waarbij wel wat materiaal komt kijken. 

Uiteraard moet je dit niet allemaal meteen zelf aankopen en kan je in het begin gebruik maken van materiaal van de club en huurmateriaal uit een duikwinkel. Als je merkt dat duiken iets voor jou is, kan je je nadien volgens je eigen wensen en op je eigen tempo een eigen duikuitrusting aanschaffen. Veel mensen kopen immers niet meteen een volledige uitrusting, maar doen dit in verschillende fasen.

Basismateriaal voor zwembadtraining
Om in het zwembad te kunnen trainen heb je nodig:
– Duikbril
– Zwembadvinnen (met gesloten hiel)
– Loodgordel
– Snorkel
De eerste weken, zeker tot na het behalen van je 1*duikbrevet, kan je dit materiaal gebruiken van de club. Daarna is het de bedoeling dat je zelf een uitrusting aankoopt. Alles samen kost dit +/- 150€.

Duikuitrusting voor buitenduiken
Zelfs voor de eerste buiten duiken kan je heel goedkoop bij ons materiaal huren zoals een duikfles, een trimvest en ontspanners en dit totdat je een eigen uitrusting hebt.
Onderstaande moet je huren in een duikwinkel aan alles samen +/- 25€ per keer of kan je na verloop van tijd kopen vanaf +/- 500€:
– Duikpak
– Laarsjes
– Handschoenen
– Vinnen (voor buitenwater met open hiel)
– Loodgordel
Als je hulp nodig hebt bij het kopen van je eigen duikuitrusting, laat je dan zeker adviseren door één van onze lesgevers.